2314004243 elenabechtsi@hotmail.comΒασ. Όλγας 76, Θεσ/νίκη
Σεξουαλική σχέση: ιδέες για να τη βελτιώσεις!

Σεξουαλική σχέση: ιδέες για να τη βελτιώσεις!

Μπορεί η σεξουαλική σχέση σε κάποιες φάσεις της ζωής ενός ζευγαριού να μην είναι ικανοποιητική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση. Αυτό δεν είναι ένδειξη για έλλειψη αγάπης και για την κακή ποιότητα της σχέσης εξ ολοκλήρου. Οι σεξουαλικές δυσκολίες συνδέονται, τις περισσότερες φορές, με διάφορα προβλήματα στην επικοινωνία, την επαφή, την ιστορία των συντρόφων, αλλά και με πραγματικά δεδομένα. Συνεπώς, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν απομονωμένα από τα υπόλοιπα προβλήματα του ζευγαριού.

Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που διευκολύνουν το βίωμα της οικειότητας στο ζευγάρι, και η οικειότητα με τη σειρά της συμβάλλει στην βελτίωση της ερωτικής σχέσης.

  • Όταν αποτελεί ο κάθε σύντροφος για τον άλλο πηγή σιγουριάς και διέγερσης ταυτόχρονα. Σε μια σχέση θέλουμε να βιώνουμε σιγουριά και ασφάλεια, όταν όμως κυριαρχούν η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια υπάρχει κίνδυνος η σχέση να μοιάζει με αδελφική και να μπλοκάρεται η σεξουαλικότητα. Η αυτονομία του συντρόφου προκαλεί περιέργεια και γοητεία, όταν έχει κάποιος προσωπικά ενδιαφέροντα, χρόνο και φιλίες γίνεται συνήθως πιο ελκυστικός για τον σύντροφο. Η προσωπική ζωή εμπλουτίζει, δεν απειλεί τη συντροφική σχέση, εφόσον η τελευταία είναι η πιο σημαντική και η μόνη στην οποία βιώνεται η σεξουαλικότητα.
  • Όταν υπάρχει αμοιβαία αποδοχή και εκτίμηση. Όταν ο καθένας δέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου.
  • Όταν ο εκάστοτε δυνατός κάνει καλή χρήση της δύναμής του. Για παράδειγμα, αυτός που έχει την πιο στενή σχέση με τα παιδιά σέβεται τις επιθυμίες του άλλου, δεν τον αποκλείει.
  • Όταν υπάρχουν νησίδες για το ζευγάρι. Όταν παρά τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις, διαθέτουν χρόνο για τη σχέση τους, την καλλιεργούν, επενδύουν σε αυτή.
  • Όταν ο ένας σύντροφος δίνει στον άλλο το μήνυμα «εννοώ εσένα». Όταν έχει ο κάθε σύντροφος την αίσθηση ότι είναι σημαντικός για τον σύντροφό του, πιο σημαντικός από τους γονείς του, ότι θέλει τον ίδιο, όχι την περιουσία του ή την κοινωνική του θέση. Αυτή η αίσθηση αγγίζει βαθιά είτε μεταφέρεται με λέξεις είτε με βλέμματα είτε με συμπεριφορές.

 

Για ραντεβού ή επικοινωνία με την ψυχολόγο, μη διστάσετε να καλέσετε στο 2314004243.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu